Kuriozitete Navia do të kontrollojë komunikimin e njerëzve përmes rrjeteve sociale

Navia do të kontrollojë komunikimin e njerëzve përmes rrjeteve sociale

Navia e SHBA po kërkon të krijojë një arkiv të paktën 350 miliardë postimeve të mediave sociale nga e gjithë bota, në mënyrë që të studiojnë se si njerëzit flasin në internet. Projekti i ekipit ushtarak nuk ka specifikuar se cila platformë e mediave sociale synon të mbledhë të dhënat.

Postimet që janë publike do të vijnë nga të paktën 100 vende të ndryshme dhe përfshijnë të paktën 60 gjuhë të ndryshme. Këto postime gjithashtu duhet të jenë mes viteve 2014 dhe 2016. Detajet u zbuluan në një dokument të tenderit nga Shkolla Pasuniversitare Detare për një firmë për të siguruar të dhënat.

Kërkesat shtesë përfshijnë:

-Postimet duhet të vijnë nga të paktën 200 milionë përdorues unikë

-Jo më shumë se 30% mund të vijnë nga një vend i caktuar

-Të paktën 50% duhet të jenë në një gjuhë tjetër përveç anglishtes

-Informacioni i vendndodhjes duhet të përfshihet në së paku 20% të regjistrave

-Mesazhi privat dhe informacioni i përdoruesit nuk do të jenë pjesë e bazës së të dhënave.

“Të dhënat e mediave sociale na lejojnë për herë të parë të matim se si shprehjet dhe zhargoni kolokalizohen me kalimin e kohës, në një grup të ndryshëm të shoqërive njerëzore, në mënyrë që të mund të fillojmë të kuptojmë se si dhe pse komunitetet krijohen rreth formave të caktuara të diskursit në vend se të tjerët, “tha T Camber Ëarren, studiuesi kryesor i projektit, për Bloomberg.

Navia e SHBA ishte pas krijimit të Tor, rrjetit anonim të shfletimit, në vitin 2002.

Tor, i njohur gjithashtu si The Onion Router, synon të fshehë se ku njerëzit shkojnë në internet duke përdorur encryption dhe kërcim të rastësishëm kërkues për faqet e internetit përmes një rrjeti të kompjuterëve të ndryshëm.