Bota “Pandemia nuk ka mbaruar ende”, ndërkohë që Spanja feston fundin e lockdown

“Pandemia nuk ka mbaruar ende”, ndërkohë që Spanja feston fundin e lockdown

Ekspertja e njohur, Elena Vanessa Martinez, paralajmëroi se pandemia e koronavirusit nuk ka mbaruar, pasi spanjollët festuan fundin e një bllokimi gjashtëmujor me neglizhencë dhe i kushtuan pak vëmendje masave paraprake si maska ​​dhe distancimi shoqëror.

Në një fjalim për gazetën kombëtare ”El Pais”, presidentja e Shoqatës Epidemiologjike Spanjolle, Elena Vanessa Martinez, paralajmëroi se ”ka ende shumë njerëz të infektuar që mund të transmetojnë virusin”.

Ajo vuri në dukje se njerëzit që kanë më shumë kontakte mund të çojnë në më shumë infeksione.

“Në këtë situatë, unë jam e shqetësuar për sinjalin e rremë të sigurisë të dërguar me fundin e emergjencës dhe mbarimin e orës së ndalimit të natës”, tha Martinez.

Shumica e kufizimeve skaduan në mesnatën e së shtunën, duke përfshirë një shtetrrethim nate në të gjithë vendin, i cili është hequr në shumicën e vendeve, por mbetet në vend në shumë të tjerë.

“Më në fund mund të vizitoj djalin tim, nusen dhe nipërit e mbesat e mia në Cadiz”, tha Asuncion, një e ve 82-vjeçare.

Qeveria spanjolle gjithashtu ka kërkuar kujdes. “Pandemia nuk ka mbaruar ende”, theksoi zëvendëskryeministrja Carmen Calvo.