10/08/2022
Tags Albert Ajnshtajn

Tag: Albert Ajnshtajn

Dorëshkrimi i Ajnshtajnit për teorinë e relativitetit shitet për një shifër...

Një dorëshkrim në të cilin Albert Ajnshtajn përgatiti teorinë e tij të relativitetit të përgjithshëm është shitur në një ankand në Paris për një...

Manuskriptet e Ajnshtajnit, zbulohen në Izrael dokumentet e humbura

Shkrimet e Albert Ajnshtajnit janë ekspozuar në Universitetin Hebraik të Jeruzalemit, ku zyrtarët konfirmuan të mërkurën se një pazëll i shkencëtarit ishte zgjidhur, pasi...

Historia mahnitëse e fotos së famshme të Ajnshtajnit me gjuhën jashtë

Imazhi më i famshëm i mendjes më të madhe të historisë u shkrep në vitin 1951, komplet rastësisht. Ja historia Albert Ajnshtajn tregon gjuhën me...

50 thënie brilante nga gjeniu Albert Ajnshtajn

Albert Ajnshtajn, shkencëtari më i madh i të gjitha kohërave pati kontribute të mëdha në shkencë dhe u nderua me Çmimin Nobel në Fizikë...

Satelitët “Galileo” vërtetojnë relativitetin e Ajnshtajnit

Satelitët europianë “Galileo” verifikojnë relativitetin e Ajnshtajnit me saktësinë më të lartë ndonjëherë, duke përllogaritur në mënyrën më të saktë se si ndryshimet e...

33 fakte të rralla për Ajnshtajnin: Sekretet e njeriut më të...

Albert Ajnshtajn është shkencëtari më i zgjuar që ka jetuar ndonjëherë. Një prej arritjeve që ktheu faqen e historisë së shkencës ishte ekuacioni E=mc2....