29/10/2020
Tags Sokrati

Tag: sokrati

33 thënie nga Sokrati për të njohur vetveten

Sokrati ishte një filozof i lashtë grek, i cili konsiderohet themeluesi i filozofisë perëndimore. Burimi më i rëndësishëm i informacionit për Sokratin është Platoni. Dialogët...

Sokrati i dashuruar: Si idetë kësaj gruaje janë themelet e filozofisë...

Një grua mund të ketë qenë frymëzimi i Sokratit, filozofit të Greqisë së Lashtë, për idetë e tij për të vërtetën, dashurinë, drejtësinë, kurajën...

Çfarë e shtyu Sokratin të bëhej filozof?

Sokrati mund ta ketë pasur kokën e tij në re, dhe u portretizua në komedinë e Aristofanit për idetë e tij absurde dhe idetë...