Kryesore Videoja e jashtëzakonshme e NASA-s: Ja si ka ndryshuar Toka në 20...

Videoja e jashtëzakonshme e NASA-s: Ja si ka ndryshuar Toka në 20 vitet e fundit

E shikuar nga lart p r 20 vite, Toka duket kur merr frym . Duket si nj nga ato organizmat jet sor q reagon ndaj ndryshimeve klimatike, p rshtatet, merr forma t reja, ndryshon shp rndarjen e entiteteve biologjike q banojn n t .

sht v rtet e jasht zakonshme videoja q Nasa ka hedhur online k t jav : nj filmim me foto t shkrepura nga satelit t e saj nga shtatori i vitit 1997 deri n shtator 2017.

Kush kishte ende dyshime mbi ndryshimet klimatike duhet ta shikoj disa her dhe t arsyetoj .

Sot jetojm n nj vend t ndrysh m nga 20 vite m par .

Toka po evoluon dhe do t vazhdoj ta b j n t ardhmen, n nj form q nuk do t na p lqej aspak.

Akullnajat dhe shtresa e d bor s, shihen teksa tkurren apo shtohen n var si t sezonit, por me kalimin e koh s, Arktiku b het gjithnj e m i gjelb r, pasi bim sia lul zon dhe shumohet n temperatura t larta. Videoja shfaq gjithashtu gjendjen e oqeaneve dhe jet n n to.

Vitet e fundit jan shtuar zonat e purpurta, t njohura ndryshe si shkret tira biologjike, p r shkak t munges s s gjallesave.

Vihet re gjithashtu nj ndryshim edhe tek stinet, pranvera po vjen m her t dhe do t zgjas m shum n hemisfer n veriore.

Arkivi i imazheve i lejon shkenc tar ve edhe t monitorojn gjendjen e prodhimit bujq sor, pyjeve, e peshqve, n t gjith bot n. Jeremy Werdell, oqeanograf i NASA-s, i cil son pamjet t jasht zakonshme. sht si t shoh sh tok n t marr frym , thot ai./American Eye

Me titra italisht: