Kryesore Dosja e Bashës, Balla: Duhet të hetohet nga SPAK jo nga KÇK

Dosja e Bashës, Balla: Duhet të hetohet nga SPAK jo nga KÇK

Pas kërkesës së Prokurorisë për të dërguar në gjyq kreun e Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka reaguar kryetari i grupit parlamentar socialist, Taulant Balla.

“Lulzim Basha nuk mund të gjykohet vetëm si falsifikator. Prokuroria në dokumentin e bërë publik ka vërtetuar pagesën 500 mijë dollarë dhe  vepra tjetër penale për të cilën u akuzua “Pastrimi i produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale” qëndron. Pse në konkluzion kjo akuzë mungon?”, shkruan Balla në Twitter.

“Teksa shqiptarët presin të ngrihet SPAK është papranueshme që prokurorë të caktuar të bëjnë amnisti për vepra penale kaq të rënda. Gjykata nuk duhet ta pranojë dhe duhet ta rikthejë për hetim. Kjo dosje duhet të hetohet nga SPAK jo nga KÇK”, përfundon Balla.