Ekonomi Koronavirusi psikologjik: Ja sa humbën në një ditë të vetme 500 më...

Koronavirusi psikologjik: Ja sa humbën në një ditë të vetme 500 më të pasurit e botës

Pesëqind nga njerëzit më të pasur në botë humbën gjithsej 139 miliardë dollarë (më shumë se 120 miliardë euro) brenda një dite, me tregjet “të mbyllura” mes frikës se përhapja e koronavirusi do të rrezikonte ekonominë globale.

Kjo është humbja më e madhe për më të pasurit e planetit nga lista e Bloomberg që nga tetori i vitit 2016, kur u krye për herë të parë një studim i tillë.

Bernard Arnault, njeriu i tretë më i pasur në botë dhe drejtori menaxhues i prodhuesit të mallrave luksoze LMVH, humbi 4.8 miliardë dollarë, duke lënë pas CEO të Amazon, Jeff Bezos, pa të njëjtën sasi.

Pronari i Zara-s, Amancio Ortega humbi 4 miliardë dollarë, ndërsa themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, humbi 3.48 miliardë dollarë.

Fatura e miliarderëve të tjerë në 10 vendet e para është të paktën 2.3 miliardë dollarë më e ulët se para humbjes së madhe.

Kina, e cila është pika qendrore e koronavirusit, përbën 40 përqind të tregut botëror të mallrave luksoze.