Bota Mitsotakis: Të gjejmë një marrëveshje me Turqinë, si dy anëtare aleate të...

Mitsotakis: Të gjejmë një marrëveshje me Turqinë, si dy anëtare aleate të NATO-s

Kryeministri grek, Kyriakos Mitsotakis në një intervistë me rrjetin ndërkombëtar të lajmeve France 24 theksoi nevojën për një marrëveshje me Turqinë në mënyrë që të gjendet një rrugë për të menaxhuar dallimet midis dy vendeve në lidhje me respektimin e ligjit ndërkombëtar dhe marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë.

Ai vuri në dukje se “ne jemi një vend me besim që mbron të drejtat e tij sovrane”.

Kryeministri gjithashtu iu referua, ndër të tjera, administrimit të suksesshëm të pandemisë nga Greqia dhe iniciativës së qeverisë greke për Certifikatën Dixhitale.

“Unë jam shumë i lumtur që presidenti i ri i SHBA po përqafon konceptet e multilateralizmit dhe një rend ndërkombëtar të bazuar në rregulla”, theksoi ai përpara samitit të NATO-s në Bruksel.

”Ne të dy jemi anëtare të aleancës. Dhe sigurisht kur kemi dallime si anëtare të aleancës, këto ndryshime duhet të zgjidhen në një mënyrë paqësore, sepse nëse ato nuk zgjidhen në këtë mënyrë dhe përdorin tensione më të larta, kjo natyrisht nuk është e mirë për aleancën në tërësi”, shtoi ai lidhur me marrëdhëniet Greqi-Turqi brenda NATO-s.