Extra Shakira pranon gjobën për të shmangur burgun

Shakira pranon gjobën për të shmangur burgun

Këngëtarja kolumbiane Shakira ka arritur marrëveshje me drejtësinë spanjolle për të zgjidhur një çështje mashtrimi fiskal, pikërisht kur gjyqi i saj ishte gati të fillonte mëngjesin e sotëm në Barcelonë. Këngëtarja ka rënë dakord për të paguar një gjobë prej 7.5 milionë eurosh dhe në këmbim do të shmangë rrezikun e burgut.

Ajo akuzohet se nuk ka paguar 14.5 milionë € në tatimin spanjoll mbi të ardhurat midis viteve 2012 dhe 2014. Si pjesë e marrëveshjes, ajo pranoi akuzat dhe një gjobë prej 50% të shumës së borxhit, më shumë se 7.3 milionë euro. Prokurorët kishin kërkuar ta burgosnin për tetë vjet dhe ta gjobisnin me 23.8 milionë euro nëse shpallej fajtore.

Por Shakira ka mohuar në mënyrë të përsëritur çdo keqbërje. Në një deklaratë ajo tha se vendosi në interes të fëmijëve të saj.

“Ndërsa isha e vendosur të mbroja pafajësinë time në një gjyq që avokatët e mi ishin të bindur se do të kishin vendosur në favorin tim, unë kam marrë vendimin për ta zgjidhur përfundimisht këtë çështje në interesin më të mirë të fëmijëve të mi në zemër, të cilët nuk duan të shohin që mami sakrifikon mirëqenien e saj personale në këtë luftë.”