13/08/2020
Tags Brexit

Tag: brexit

Brexit pengon gjeneratën e re të Mini Cooper-it

Kompania BMW Group ka shtyrë prezantimin e një gjenerate të re të automjeteve ”mini” për shkak të kostove të larta dhe paqartësive që lidhen...

Brexit një pengesë edhe për shkencën

Brexit nuk do të prekë vetëm marrëdhëniet komplekse midis Britanisë së Madhe dhe Bashkimit Europian, por do të shërbejë edhe si një pengesë për...

Urimi i Kroacisë për largimin e Britanisë nga BE: Shyqyr që...

Fjalët e fundit që dëgjoi ambasadori i Britanisë së Madhe si vend anëtar në Bashkimin Europian nuk ishin ato që mund të priste. “Faleminderit! Mirupafshim...

Tensionet po shtohen/ E ardhmja e Britanisë pas largimit nga BE-ja

Bisedimet zyrtare ende nuk kanë filluar mbi marrëdhëniet e tyre në të ardhmen - por tensionet po shtohen mes Britanisë dhe Bashkimit Evropian, pas...

Tusk: Brukseli ka simpati për pavarësinë e Skocisë

Ish-Presidenti i Këshillit Evropian Donald Tusk thotë se Brukseli ka një kuptim të dëshirës së Skocisë për t’u anëtarësuar në Bashkimin Evropian pas daljes...

Johnson, Brukselit: Nuk do të pranojmë rregullat tuaja

Largimi zyrtar i Britanisë së Madhe nga Bashkimi Europian hapi një fazë të re negocimi, që duket se do të jetë shumë e vështirë....

Efekti Brexit: Ja cili qytet zëvendëson Londrën financiare me 30 banka...

Bankenplatz i Frankfurtit, qendra financiare e Gjermanisë, është një nga përfituesit e daljes së Britanisë nga Bashkimi Evropian. Sipas studimit nga Landesbank gjermane Hessen-Thuringen (Helaba),...

Largimi i Britanisë së Madhe nga BE: Si e festonte hyrjen...

Britania e Madhe e braktisi Bashkimin Europian gati 50 vite pasi u anëtarësua në të, e shoqëruar kjo me një fanfarë festimesh të jashtëzakonshme. Monedha...

POST-BREXIT: Çfarë ndryshon me Britaninë dhe Europën nga sot e tutje

Brexit u bë realitet mesnatën e së premtes, 1.317 ditë pasi britanikët vendosën me referendum të largoheshin nga Bashkimi Evropian. Tashmë pyetja është se çfarë...

Lotë për largimin e Britanisë së Madhe

Ajo që shumë vetë nuk e besonin është realitet. Mbretëria e Bashkuar i ktheu kurrizin Bashkimit Europian. Brexit nuk shpjegohet dot me arsye, por...