18/08/2019
Tags Cosa nostra

Tag: cosa nostra

Policia italiane dhe FBI-ja, operacion i përbashkët kundër Cosa Nostra-s: Në...

Policia italiane dhe FBI-ja kryen të mërkurën një operacion të përbashkët në shkallë të gjerë që përfshinte më shumë se 200 oficerë policie, pas...

Joe Bonanno: Kush ishte mafiozi që frymëzoi filmin “Kumbari”

20 vite më parë, ai i kënaqur ritregoi jetën e tij: “Të tjerët nuk janë më kështu që unë mund të tregoj jetën time...

Nga Totò Riina tek Al Capone: Bosët që shkruan historinë e...

Kanë qenë të shumtë bosët që, ashtu si Salvatore Riina, kanë krijuar kupola mafioze, por pak kanë arritur të godasin në zemër institucionet, siç...

Dallimet mes mafias: Ku ndryshon “Camorra” nga “Cosa Nostra”

“Camorra” është një organizim kriminale që është krijuar nga qindra banda, që bashkohen, ndahen dhe bashkohen përsëri, pa asnjë rregull dhe pa asnjë disiplinë....

Don Vito Genovese, bosi i Cosa Nostra-s që ishte mik i...

Bosi i familjes, Vito Genovese, pasi emigroi në Amerikë në vitin 1913, filloi karrierën e tij kriminale në fund të Luftës së Parë Botërore...