Kryesore VIDEO E RRALLË/ Kur Dritëro Agolli fliste kundër PPSH dhe salla e...

VIDEO E RRALLË/ Kur Dritëro Agolli fliste kundër PPSH dhe salla e kërcënonte

Më 10 qershor të vitit 1991, Partia e Punës mbajti Kongresin e saj në Pallatin e Kongreseve.

Shkrimtari i ndjerë, Dritëro Agolli, një prej funksionarëve të lartë të saj, mbajti një fjalim të rëndësishëm kritik duke thënë se mungesa e reformimit të partisë shihet tek varfëria e vendit.

Por, kritikat e Agollit nuk u pritën mirë nga pjesëmarrësit të cilët në kor e kundërshtuan duke thirrur: “Parti Enver, jemi gati kurdoherë”.

“Ju ma vërtetuat mendimin tim, të fshehur në vetvete, se Partia e Punës nuk rinovohet nëse ju bëni kështu. Vërtitjet tuaja jashtë çdo civilizimi dhe jashtë çdo kohe të qytetëruar janë pasqyrë e një partie që është e shtrirë në shtrat dhe po jep shpirt”, u shpreh Agolli.

Pas disa brohoritje me këtë thirrje, Agolli iu kthye të pranishmëve: “Ç’ishte gjithë ky Pazar njëherë. Ju jeni si në vitin 1948 të gjithë”.