Kuriozitete VIDEO/ NASA bën gati një helikopter për në Mars

VIDEO/ NASA bën gati një helikopter për në Mars

NASA ka konfirmuar se një helikopter i vogël autonom, helikopteri i Marsit, do të dërgohet si pjesë e misionit të ardhshëm në Mars më 2020.

Helikopteri i vogël peshon rreth 1.8 kilogramë dhe do testohet në opsionet e fluturimit në atmosferën e hollë të Marsit.

Nëse helikopteri provon të jetë i suksesshëm, ai pritet të hapë mundësi krejtësisht të reja për eksplorimin robotik të Marsit.

“Helikopterët janë një derë e hapur për një lloj të ri të eksplorimit të Marsit”, tha Havard Grip, kreu i kontrollit të fluturimit.