Politika Bregu në New York: Levizja pa pasaporta – sfida e re...

Bregu në New York: Levizja pa pasaporta – sfida e re për Ballkanin

New York / Sarajevo – “Dy muaj më parë në Poznan, ne filluam një
sfidë për rajonin: një marrëveshje udhëtimi pa viza bazuar edhe nw marrwveshjet
ekzistuese bilaterale pwr tw lwvizur vetwm me karta identiteti.

“RCC është e gatshme të ndihmojë në arritjen e këtij qëllimi brenda Samitit të ardhshëm të procesit të Berlinit,” tha Sekretarja e Përgjithsheme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal (RCC), Majlinda Bregu, në takimin joformal ministror të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Jug-Lindore (SEECP), i pari që mbahet nën Kosovën * SEECP CiO.

“Unë jam i kënaqur që ju shoh të rikonfirmuar këtu, pasi jam këtu në
këtë javë në New York, na jep ndjesi pozitive – ‘bashkësia’ në gjetjen e
zgjidhjes së përbashkët për qëllimet e përbashkëta. Jam e lumtur që shoh që
përparësitë e SEECP C-i-O janë të lidhura fort me përparësitë e rajonit:
lidhjen, rininë, kulturën, artet dhe turizmin “.

“Koha është gjithashtu e favorshme: Kroacia do të ketë Presidencën e
BE për herë të parë, Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut do të kryesojnë procesin
e Berlinit, shpresojmë se Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut do të hapin
negociatat për pranimin në BE, zgjerimi do të jetë në kulmin e BE-së. Rajoni
është në një prirje pozitive të rritjes dhe transformimit së bashku. “Ne
kemi kaluar nga stabiliteti në një zonë rajonale ekonomike, dhe tani duhet ta
përdorim këtë moment të mirë për përparimin tonë më të mirë,” përfundoi
Bregu.

Takimi i pjesëmarrësve të SEECP u mblodh nga Kosova *, Kryetari aktual i
SEECP për të paraqitur përparësitë e tyre për mandatet e kryesisë. Ajo u mbajt
në New York në aneksin e Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara.