Extra Djathi spanjoll thyen rekordin botëror në ankand, 5 kg shitet për më...

Djathi spanjoll thyen rekordin botëror në ankand, 5 kg shitet për më shumë se 32 mijë dollarë

Një rrotë djathi spanjoll 4,8 kilogramëshe theu rekord botëror kur u shit në ankand për më shumë se 32.000 dollarë.

Djathi blu Cabrales është prodhuar nga Guillermo Pendas në fabrikën e familjes së tij në Los Puertos dhe është ruajtur prej vitesh në shpellat malore të Asturias.

Ai u shit për 32.408.10 dollarë pasi mori vlerësimet kryesore në konkursin e 51-të vjetor të djathit Cabrales në Las Arenas.

Blerësi ishte pronari i restorantit Ivan Suarez. Ai më parë ka vendosur edhe Rekordin Botëror Guinness për djathin më të shtrenjtë të shitur në ankand kur bleu një rrotë Cabrales për 22.129 dollarë në 2019.