Bota Donald Trump: Grenell, duhuri për Serbinë dhe Kosovën

Donald Trump: Grenell, duhuri për Serbinë dhe Kosovën

Presidenti amerikan Donald Trump ka konfirmuar se ambasadori Richard Grenell do të mbetet Përfaqësuesi Special për Serbinë dhe Kosovën, duke thënë se po “e bën shumë mirë punën”.

Trump e tha këtë për Zërin e Amerikës kur u pyet se si Grenell do të kryejë tre funksione në të njëjtën kohë: Ambasador amerikan në Gjermani, ushtrues i detyrës së shefit të inteligjencës kombëtare, si dhe ti dërguar special në Serbi dhe Kosovë.

“Ambasadori do të vazhdojë ndërsa e bën punën shumë mirë. Ai i njeh mirë zyrtarët, ai ka bërë një punë fantastike në të dy vendet”, tha Trump.

Ai theksoi se Grenell gëzon “besimin e tij të plotë” dhe godet me “marrëveshje të jashtëzakonshme”.

E siç dihet, Grenell ishte ai që së fundi mundësoi marrëveshjet Serbi-Kosovë për të vendosur trafikun ajror dhe hekurudhor.

Është e paqartë se sa kohë Grenell do të shërbejë si shef i detyrës së shefit të inteligjencës kombëtare. Trump tha të premten se po konsideronte katër kandidatë për këtë pozicion, ndërsa Grenell tha që ai nuk do të marrë këtë rol përgjithnjë.