Ekonomi Jeta në Zvicër, më e shtrenjta në BE: Asnjë europian nuk do...

Jeta në Zvicër, më e shtrenjta në BE: Asnjë europian nuk do e përballonte

Çmimet zvicerane janë 55% mbi nivelin e BE-së duke e bërë jetën në Zvicër më të shtrenjtë se në çdo vend tjetër të Bashkimit Europian, sipas Zyrës Federale të Statistikave.

“Një shportë produktesh që do të kushtonte mesatarisht 100 euro (121 dollarë) në BE, kushton ekuivalentin e 155 eurove në Zvicër”, tha agjencia.

Hendeku i çmimeve është edhe më i gjerë për sa i përket tarifave arsimore, që janë tri herë më të larta se në Bllok.

Çmimet e shtëpive janë dyfishi i niveleve në BE.

Islanda dhe Norvegjia, të cilat si Zvicra janë jashtë BE-së, gjithashtu kanë nivele shumë më të larta çmimesh, sesa mesatarja e BE-së, ku e njëjta shportë produktesh 100 euroshe kushton përkatësisht 153 dhe 148 euro.