Aktualitet FDA do të lejojë vaksinën Pfizer për fëmijët e moshës 12- 15...

FDA do të lejojë vaksinën Pfizer për fëmijët e moshës 12- 15 vjeç

Është shumë e mundshme që Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave do të lejojë që vaksina kundër koronavirusit e kompanisë Pfizer të përdoret për fëmijët e moshës 12 deri 15 vjeç. Kjo deklaratë u bë nga kryetari i përkohshëm i një komiteti këshillimor të vaksinave FDA, Arnold Monto.

“Unë mendoj se mund të bëhet relativisht shpejt,” shtoi ai.

Pfizer aplikoi në FDA për të zgjeruar autorizimin e saj të përdorimit emergjent (EUA) ose vaksinën e saj që do të përdoret te fëmijët e moshës 12 deri në 15 vjeç. Aktualisht është i autorizuar për moshat 16 vjeç e lart.

Monto tha që FDA nuk do të kërkojë nga komiteti që ai kryeson të takohet për të diskutuar zgjerimin e përdorimit të vaksinës së Pfizer deri tek 12-vjeçarët.

“Ata nuk do të kenë këshilltarë sa herë që ndryshojnë gjërat”, tha ai.

Ai nuk mund të spekulonte se sa kohë do të duhej që FDA të merrte parasysh kërkesën e Pfizer për të ndryshuar autorizimin e përdorimit emergjent të saj.

Vaksinat Moderna dhe Johnson & Johnson kundër Covid-19 janë autorizuar për përdorim tek njerëzit mbi moshën 18 vjeç.