Extra Qeni që nuk lëvizi për tre muaj nga spitali: Priste pronarin e...

Qeni që nuk lëvizi për tre muaj nga spitali: Priste pronarin e vdekur nga koronavirusi

Për tre muaj, një qen priti në një spital në Wuhan për pronarin e tij, i cili vdiq nga koronavirusi. Historia e këtij miku besnik me katër këmbë bëri që miliona njerëz të prekeshin në rrjetet sociale.

Në shkurt, pronari i qenit u pranua në spitalin Taikang në Wuhan për shkak të një infeksioni Covid-19. Mjekët luftuan për jetën e tij për pesë ditë, por nuk ishin në gjendje ta shpëtonin. Burri vdiq në spital, por qeni i tij nuk donte ta kuptonte.

Mongreja 7-vjeçar nuk pranoi të linte spitalin dhe madje priti tre muaj në holl që pronari i tij të kthehej. Qeni besnik i quajtur Xiao Bao kaloi më shumë se 90 ditë në spital, e gjatë kësaj kohe stafi u kujdes shumë për të dhe i siguroi ushqim.

Kur kufizimet e izolimit në Wuhan u hoqën më 13 prill dhe u hap një dyqan brenda spitalit, shitësja Wu Cuifen u kujdes për qenin.

“Çdo mëngjes kur hapja dyqanin, Xiao Bao po më priste”, tha shitësja, por ai ende nuk pranonte të dilte që aty.

Gruaja u përpoq ta transferonte, por qeni gjithmonë kthehej në spital dhe priste pronarin e  vet. Me hapjen e spitalit erdhën gjithnjë e më shumë pacientë, dhe disa u ankuan për qenin në institucionin mjekësor.

Punonjësit më pas njoftuan organizatën për mbrojtjen e kafshëve që mori përsipër Xiao Bao. Për qenin ata tani po kërkojnë një tjetër prind kujdestar.